fbpx
Arvomme taas 5000 € arvoisen maalauslahjakortin! Osallistu täältä

Kattoturvatuotteet

Erilaiset kattoturvatuotteet ammattilaisen asentamana.

Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteiden tarkoitus on varmistaa, että kulkeminen katolla on turvallista. Seinätikkaat, lapetikkaat ja kattosillat varmistavat, että kaikenlaiset huoltotyöt, kuten savupiipun nuohoaminen on turvallista. Lumiesteiden tehtävä on pitää lumi katolla, jotta se ei tipu sieltä kenenkään päälle. Lisäksi katolta putoava lumi voi rikkoa talon rakenteita. Määräysten mukaan kiinteistöissä pitää olla kiinteät kulkutiet, joita pitkin kulkeminen katolla on turvallista. Uusissa taloissa myös lumiesteet ovat pakolliset ja rakennusvalvonta vaatii niiden asennuksen ennen muuttokatselmusta. Kaikki kattoturvatuotteemme ovat määräysten mukaisia ja täyttävät tarvittavat turvallisuusvaatimukset.

Kattoturvatuotteiden tehtävä on nimensä mukaisesti lisätä katon ja sen ympäristön turvallisuutta. Kattoturvatuotteita ovat muun muassa lumiesteet, kattosillat, putoamissuojat, lapetikkaat, palotikkaat ja seinätikkaat.

Uusissa taloissa osa kattoturvatuotteiden asennuksesta on jo kiinteistön käyttöönoton ehtona. Lumiesteet ja seinätikkaat pitää olla asennettuna ennen käyttöönottokatselmusta. Katolla oleville säännöllistä huoltoa vaativille kohteille, kuten savupiippu tulee olla esteetön ja turvallinen kulkureitti.

Kiinteistön omistajan vastuu

Kiinteistön omistajan vastuulla on huolehtia, että katolta tippuva lumi ja jää ei tipu kenenkään niskaan. Lisäksi esimerkiksi nuohoojan pitää päästä turvallisesti savupiipulle. Luonnollisesti kattoturvatuotteita ei asenneta pelkästään sen vuoksi, että laki määrää näin. Katolla työskentely on huomattavasti vaivattomampaa, kun katolla on esimerkiksi valjaille hyvät kiinnityspisteet ja kulkeminen onnistuu kattosiltoja pitkin.

Ovatko vanhat kattoturvatuotteet kunnossa?

Kattoturvatuotteiden kunto on syytä tarkistaa aika ajoin. Mikäli haluat varmistaa, ovatko kattoturvatuotteesi kunnossa kannattaa pyytää valtuutettu kattoturvatuotteiden tarkastajamme paikan päälle. Toki asiaan perehtynyt henkilö näkee silmämääräisellä tarkastuksella myös itse, missä kunnossa kattoturvatuotteet ovat. Kannattaa huomioida, mikäli katollasi on vanhat kattoturvatuotteet, että ne eivät välttämättä ole enää nykyvaatimusten mukaiset. Vanhoissa taloissa on monesti puusta rakennettuja kattosiltoja tai lapetikkaita. Puu luonnollisesti lahoaa ajan kuluessa, kun se on jatkuvasti säälle alttiina. Vanhat ja huonokuntoiset seinätikkaat tai lumiesteet ovat monessa tapauksessa myös vaihdon tarpeessa. Huonokuntoiset tai väärin asennetut kattoturvatuotteet voivat pahimmillaan aiheuttaa jopa vaaratilanteen.

Kattoturvatuotteiden asennus

Kun tilaat kattoturvatuotteiden asennuksen Värisetiltä asennus kestää tyypillisesti korkeintaan yhden päivän, joten kyse ei ole kovin suuresta työstä. Asentajamme soittavat sinulle viimeistään muutama päivä ennen asennusta aikataulun sopimiseksi. Kun työ on valmis kuljetamme työstä aiheutuneet jätteet pois työmaalta. Mikäli kyseessä on kattoturvatuotteiden vaihto, kuljetamme niin sovittaessa myös vanhat kattoturvatuotteet kierrätykseen.

Laadukkaat tuotteet

Väriset Oy:n asentamat kattoturvatuotteet ovat suomessa valmistettuja laadukkaita Nesco Oy:n valmistamia tuotteita.

Tilaa maksuton arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Voit myös soittaa 020 7344 766


  Kiinteistön tyyppi*:

  Minua kiinnostaa*


  Huomaathan, että lomaketta ei voida lähettää, ellet ole hyväksynyt tietosuojakäytäntöä ja täyttänyt pakollisia kenttiä.

  Ulkopintojen huolto-opas

  Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

  Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

  Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.

  Hintaopas 2022

  Selvitä talon maalauksen hinta – lataa maksuton opas!

  Mitä maksaa talon maalaus? Oppaasta saat ajankohtaista tietoa ulkoverhouksen maalauksesta ja tiilikaton pinnoituksesta.

  Talon ulkomaalauksen hinta voi vaihdella suuresti eri kohteiden välillä. Lataa maksuton Hintaoppaamme ja lue, miten hinta määräytyy!

  Asiakkaidemme kokemuksia

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat hyödyllistä tietoa talosi kunnossapidosta.