fbpx
Arvomme taas 5000 € arvoisen maalauslahjakortin! Osallistu täältä

Sadevesijärjestelmät

Sadevesijärjestelmän tehtävä on ohjata katolta valuva sadevesi ja lumen sulamisvedet pois seinänvierustoilta ja sokkelista

Sadevesijärjestelmillä on merkittävä rooli talon kunnossapitoa ajatellen. Niiden tehtävä on ohjata katolta valuva sadevesi ja lumen sulamisvedet pois seinänvierustoilta ja sokkelista.

Sadevesijärjestelmä eli räystäskourut ja syöksytorvet ovat oleellinen osa taloasi sen kunnossapitoa ajatellen. Monesti räystäskourusta puhutaan myös nimellä vesikouru tai sadevesikouru. Syöksytorvesta puolestaan puhutaan monesti nimellä sadevesiputki. Kansankielellä räystäskourut ja syöksytorvet ovat yleensä kuitenkin pelkästään rännit. Rännien tehtävä on ohjata katoilta valuva sade- ja sulamisvesi pois seinien ja sokkelin vierustoilta.

Rännit ovat pieni mutta erittäin tärkeä osa kiinteistöä. Niiden olemassaoloa ei välttämättä tule edes ajateltua, kun kaikki toimii. Tällöin keväällä katon sulamisvedet, syksyn, kesän tai kevään sadevedet lorisevat iloisesti räystäskouruja ja syöksytorvia pitkin sadevesikaivoon tai muuhun sille tarkoitettuun paikkaan. Jos taas rännien huolto on jäänyt pitkään välistä, ne ovat huonokuntoiset tai väärin mitoitettu, voi katolta valuva vesi pahimmillaan aiheuttaa jopa kosteusvaurion taloosi.

Milloin rännit kannattaa vaihtaa uusiin?

Metalliset rännit ovat yleensä varsin pitkäikäiset, mikäli niitä huolletaan säännöllisesti. Tyypillisesti rännit ovat vaihtokunnossa noin 30–40 vuoden jälkeen. Joissakin tapauksissa ne tulevat tiensä päähän jo aikaisemmin, kun lumi, jää tai muu ulkoinen tekijä vaurioittaa niitä. Rännien vaihto saattaa olla myös monesti järkevää, mikäli vanhat kourut ovat epäsiistin näköiset, tai niiden huoltaminen on haastavaa.

Puolipyöreät saumattomat kourut ulkopuolisilla kannattimilla

Värisetin asentamat vesikourut tai räystäskourut ovat aina puolipyöreitä ulkopuolisilla kannattimilla. Teemme räystäskourut aina paikan päällä talon mittojen mukaan. Näin varmistamme, että kouruihin ei tule ylimääräisiä vuotavia saumoja. Räystäskourujen saumat ovat nimittäin rännien yleisin vuotopaikka. Puolipyöreä kouru pysyy luonnostaan paremmin puhtaana kuin vanhan mallinen kantikas kouru. Ulkopuolisten kannakkeiden ansiosta asentamiemme kourujen puhdistus on helppoa jopa maasta käsin siihen tarkoitetulla työkalulla.

Uudet rännit antavat talolle ryhtiä

Kun vaihdat vanhat ja huonokuntoiset rännit uusiin, antaa se myös koko talolle uutta ilmettä. Muuten hyväkuntoinen ja hyvin huollettu talo saattaa näyttää hieman ränsistyneeltä, mikäli rännit repsottavat ja tulvivat.

Rännien asennus

Tyypillisesti rännien asennus kestää korkeintaan yhden päivän, joten kyse ei ole suuresta operaatiosta. Asentajamme soittavat sinulle aina viimeistään muutamaa päivää aikaisemmin asennusajan sopimiseksi. Kun työ on tehty siivoamme aina työstä aiheutuneet jätteet pois. Jos taas kyseessä on rännien vaihto uusiin, kuljetamme niin sovittaessa myös vanhan järjestelmän kierrätykseen.

Käytämme laadukkaita kotimaisia tuotteita

Väriset Oy:n asentamat rännit ovat Suomessa valmistettuja laadukkaita Nesco Oy:n valmistamia tuotteita.

Yleisimmät ongelmat sadevesijärjestelmissä

 • Vanha sadevesijärjestelmä vuotaa.
 • Rännit ovat ruosteessa
 • Vanha järjestelmä on epäsiistin näköinen: maali hilseilee tai ne ovat pinttyneessä liassa.
 • Vanhat rännit on hankala pitää puhtaana.
 • Vanha sadevesijärjestelmä on alimitoitettu.
 • Talossa ei ole rännejä ollenkaan.

Tilaa maksuton arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Voit myös soittaa 020 7344 766


  Kiinteistön tyyppi*:

  Minua kiinnostaa*


  Huomaathan, että lomaketta ei voida lähettää, ellet ole hyväksynyt tietosuojakäytäntöä ja täyttänyt pakollisia kenttiä.

  Huolto-opas 2022

  Lue lisää talon maalauksesta, katon pinnoituksesta, sadevesijärjestelmistä ja kattoturvatuotteista – lataa maksuton opas!

  Hintaopas 2022

  Selvitä talon maalauksen hinta – lataa maksuton opas!

  Mitä maksaa talon maalaus? Oppaasta saat ajankohtaista tietoa ulkoverhouksen maalauksesta ja tiilikaton pinnoituksesta.

  Talon ulkomaalauksen hinta voi vaihdella suuresti eri kohteiden välillä. Lataa maksuton Hintaoppaamme ja lue, miten hinta määräytyy!

  Asiakkaidemme kokemuksia

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat hyödyllistä tietoa talosi kunnossapidosta.