fbpx

Sadevesijärjestelmät, Urjala

Sadevesijärjestelmän tehtävä on ohjata katolta valuva sadevesi ja lumen sulamisvedet pois seinänvierustoilta ja sokkelista.

Sadevesijärjestelmillä on merkittävä rooli talon kunnossapitoa ajatellen. Niiden tehtävä on ohjata katolta valuva sadevesi ja lumen sulamisvedet pois seinänvierustoilta ja sokkelista. Väriset asentaa sadevesijärjestelmät myös paikkakunnalla Urjala.

Sadevesijärjestelmä eli räystäskourut ja syöksytorvet ovat oleellinen osa taloasi sen kunnossapitoa ajatellen. Monesti räystäskourusta puhutaan myös nimellä vesikouru tai sadevesikouru. Syöksytorvesta puolestaan puhutaan monesti nimellä sadevesiputki. Kansankielellä räystäskourut ja syöksytorvet ovat yleensä kuitenkin pelkästään rännit. Rännien tehtävä on ohjata katoilta valuva sade-, ja sulamisvesi pois seinien ja sokkelin vierustoilta.

Rännit ovat pieni, mutta erittäin tärkeä osa kiinteistöä. Niiden olemassaoloa ei välttämättä tule edes ajateltua, kun kaikki toimii. Tällöin keväällä katon sulamisvedet, syksyn, kesän tai kevään sadevedet lorisevat iloisesti räystäskouruja ja syöksytorvia pitkin sadevesikaivoon tai muuhun sille tarkoitettuun paikkaan. Jos taas rännien huolto on jäänyt pitkään välistä, ne ovat huonokuntoiset tai väärin mitoitettu voi katolta valuva vesi pahimmillaan aiheuttaa jopa kosteusvaurion taloosi.

Yleisimmät ongelmat sadevesijärjestelmissä

 • Vanha sadevesijärjestelmä vuotaa.
 • Rännit ovat ruosteessa
 • Vanha järjestelmä on epäsiistin näköinen. Esimerkiksi maali hilseilee tai ne ovat pinttyneessä liassa.
 • Vanhat rännit ovat hankala pitää puhtaana.
 • Vanha sadevesijärjestelmä on alimitoitettu.
 • Talossa ei ole rännejä ollenkaan.

Mitä teen seuraavaksi?

Saat kuntokartoituksen ja tarjouksen maksuttomalla arviokäynnillä

Käynnin aikana asiantuntijamme käy kanssasi läpi talosi sadevesijärjestelmän kunnon. Saat käynnin aikana kattavan arvion sädevesijärjestelmän kunnosta sekä kiinteähintaisen tarjouksen urakasta. 

Milloin rännit kannattaa vaihtaa uusiin?

Metalliset rännit ovat yleensä varsin pitkäikäiset, mikäli niitä huolletaan säännöllisesti. Tyypillisesti rännit ovat vaihtokunnossa noin 30-40 vuoden jälkeen. Joissakin tapauksissa ne tulevat tiensä päähän jo aikaisemmin, kun lumi, jää tai muu ulkoinen tekijä vaurioittaa niitä. Rännien vaihto saattaa olla myös monesti järkevää, mikäli vanhat kourut ovat epäsiistin näköiset, tai niiden huoltaminen on haastavaa.

Tilaa maksuton arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Voit myös soittaa 020 7344 766






  Kiinteistön tyyppi*:

  Minua kiinnostaa*



  Huomaathan, että lomaketta ei voida lähettää, ellet ole hyväksynyt tietosuojakäytäntöä ja täyttänyt pakollisia kenttiä.

  Huolto-opas 2022

  Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

  Kohteet kartalla

  Asiakkaidemme kokemuksia