fbpx

Regnvattensystem och taksäkerhetsprodukter

Syftet med regnvattensystemet är att leda bort vattnet som rinner från taket från väggarna och sockeln. Taksäkerhetsprodukter säkerställer att det är tryggt att gå på taket och snörasskydden förhindrar snön från att falla på någon.

Installationen av regnvattensystem och taksäkerhetsprodukter tar vanligtvis en dag för våraexperter.

Regnvattensystem

Regnvattensystemet leder regnvatten och smältvatten till rätt ställe. Ett system som inte har underhållits eller är felaktigt dimensionerat kan i värsta fall orsaka fuktskador i ditt hem.

Montering av hängrännor

Montering av hängrännor görs vanligtvis på en dag och det är alltså inte ett särskilt stort arbete. Vi tillverkar alltid systemet på plats och enligt takets mått: på så sätt blir det inte onödiga sömmar, som är den vanligaste läckpunkten i hängrännor.

Halvcirkelformade sömlösa hängrännor med yttre stöd

Vi tillverkar halvcirkelformade hängrännor vars stöd kommer utanför rännan. Detta gör det enkelt att hålla systemet fritt från löv och annat skräp. Vi använder inhemska och Nesco Oy-produkter av hög kvalitet.

När ska rännorna bytas ut?

Vanligtvis ska rännor bytas ut vart 30:e eller 40:e år. I vissa fall bör de bytas ut tidigare om de fått skador från snö, is eller andra yttre faktorer. Huset kommer också att få ett nytt utseende om de gamla och ovårdade rännorna byts ut till nya.

Taksäkerhetsprodukter 

Det är fastighetsägarens ansvar att se till att snö och is som faller från taket inte faller någon i nacken. Dessutom ska till exempel sotaren kunna nå skorstenen tryggt. Tillståndet av taksäkerhetsprodukterna bör granskas alltid då och då.

När du beställer montering av taksäkerhetsprodukter från Väriset tar installationen vanligtvis högst en dag och det är alltså inte ett särskilt stort arbete. Vi använder produkter av hög kvalitet tillverkade i Finland av Nesco Oy.

Takstegar

Takstegar monteras på taket enligt sluttningen. De säkerställer att det är tryggt att gå på taket. Takstegarnas skick bör granskas alltid då och då. Många av de gamla fastigheterna har takstegar som inte längre uppfyller dagens säkerhetskrav. Ett bra exempel på detta är gamla trä- och ruttna stegar. Renovering av takstegen säkerställer tryggheten och samtidigt förbättras husets utseende. 

Takbryggor

En takbrygga ska alltid vara tillräckligt bred för att den ska vara trygg. Takbryggor väljs alltid efter takmaterialet, eftersom olika takmaterial kräver olika fästelement. Takbryggorna vi använder är inhemska och uppfyller alla nödvändiga säkerhetskrav.

Väggstegar

Det rekommenderas att montera väggstegar på byggnadens takfot. Detta minimerar snöbelastningen på stegfästena. Väggstegens skick bör granskas alltid då och då.

Snörasskydd

Snörasskydd skyddar mot skador på egendom och skador orsakade av rasande snö och därmed ökar säkerheten i byggnaden. Snörasskyddet väljs alltid efter husets takmaterial och takets lutning. De platser som enligt föreskrifterna ska skyddas är byggnadens ingångar och gångar, gatuområdet kring byggnaden samt områden där människor vistas på vintertid och andra allmänna områden.

Säkerhetsstegar

Säkerhetsstegar eller brandstegar ska monteras för att säkerställa att man kan tryggt lämna fastigheten t.ex. vid brand eller annan nödsituation. En nödutgång ska monteras om fallhöjden från fönstren eller balkongen är mera än 3,5 m. Normalt mäts höjden från marken till nedre kanten av fönsteröppningen och ovanpå balkongräcket. 

Beställ en gratis konditionsgranskning

Lämna oss dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.


    Fastighetstyp*:

    Jag är intresserad*

    Observera att blanketten inte kan skickas om du inte har accepterat sekretesspolicyn och fyllt i de obligatoriska fälten.