Peltikaton maalaus

Peltikaton maalipinnan tehtävä on suojata kattopeltiä korroosiolta ja sään rasitukselta. Peltikattoa ei kannata jättää sään armoille. Kun huolehdit säännöllisesti peltikaton huoltomaalauksesta, vältyt kalliin kattoremontin kustannuksilta.

Peltikaton pensselimaalaus

Miten kuluneet vuodet näkyvät talosi peltikatossa? Ilmaston vaihtelut rasittavat talosi kattoa jopa enemmän kuin ulkoverhousta. Lämpimään vuodenaikaan kattopelti laajenee, talvella taas supistuu.

Kesän paahtava aurinko, syksyn sateet ja talven lumimassat koettelevat sekä peltikattoa että katon rakenteita. Katon kunnon ylläpitämiseksi on tärkeää, että peltikatolla on alustan mukaan elävä, suojaava maalipinta.

Milloin peltikatto on syytä maalata?

Peltikattoa ei kannata jättää sään armoille. Kun huolehdit säännöllisesti peltikaton huoltomaalauksesta, vältyt kalliin kattoremontin kustannuksilta.

Täysin uuden tai remontoidun talon peltikatto tulee maalata 2–5 vuoden jälkeen katon asennuksesta. Uutta maalaamatonta peltikattoa ei kannata maalata heti asennuksen jälkeen, koska peltikaton pitää hapettua, jotta maali saa riittävän hyvän tartuntapinnan.

Jotta maalipinta suojaa tehokkaasti kattoasi vuoden ympäri, tulee se huoltomaalata noin kymmenen vuoden välein.

Vaikka katon maalipinta vaikuttaisi vielä olevan kohtalaisen hyvässä kunnossa, kannattaa katto huoltaa säännöllisesti. Maalipinnan tärkein tehtävä on suojata kattoasi sään rasituksilta. Ajan myötä maalipintaan tulee mikrohalkeamia, ja kattopelti altistuu korroosiolle.

Katon maalaus on merkittävästi pienempi työ ja lopputulos parempi, mikäli maalipinta ei ole vielä alkanut hilseillä.

Katto kuntoon kymmeneksi vuodeksi

Me tiedämme, mitä kattosi tarvitsee. Suosittelemme luottamaan maalaustyössä kokeneeseen ammattilaiseen, joka osaa valita oikeat pintakäsittelyaineet, maalit ja menetelmät.

Varmistamme huolellisilla pohjatöillä, että maali tarttuu hyvin alustaansa ja muodostaa sään rasituksia vastaan tehokkaan suojan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Peltikaton ruiskumaalaus

Ruiskumaalausta hyödyntämällä maalausurakan kestoa saadaan lyhennettyä 3–6 päivästä 2–4 päivään. Ruiskumaalauksessa yksi maalikerros riittää.

Nykyaikaisella ruiskumaalauksella saat katollesi lujan ja kestävän suojan, joka kestää seuraavat kymmenen vuotta. Peltikaton ruiskumaalaus on varma ja nopea tapa suojata peltikatto ja pidentää sen elinikää useilla vuosilla.

Mietitkö, mikä maalaustapa sopii parhaiten katollesi?

Asiantuntijamme neuvoo! Kun luotat maalaustyössä kokeneeseen ammattilaiseen, päädyt oikeisiin pintakäsittelyaineisiin, maaleihin ja menetelmiin.

Peltikaton maalaus alkaa huolellisella pesulla ja pohjatöillä ja jatkuu tehokkaalla ruiskumaalauksella. Yksi maalikerros riittää. Nykyaikaisella ruiskumaalauksella saat katollesi kestävän suojan sään rasituksia vastaan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Tilaa maksuton arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Voit myös soittaa 020 7344 766


Minua kiinnostaa*


Huomaathan, että lomaketta ei voida lähettää, ellet ole hyväksynyt tietosuojakäytäntöä ja täyttänyt pakollisia kenttiä.

Huolto-opas 2021

Lue lisää talon maalauksesta, katon pinnoituksesta, sadevesijärjestelmistä ja kattoturvatuotteista – lataa maksuton opas!

Hintaopas 2021

Selvitä talon maalauksen hinta – lataa maksuton opas!

Mitä maksaa talon maalaus? Lataa hintaopas ja saat ajankohtaista tietoa ulkoverhouksen maalauksesta, tiilikaton pinnoituksesta ja peltikaton maalauksesta.

Talon ulkomaalauksen hinta voi vaihdella suuresti eri kohteiden välillä. Lataa maksuton hintaopas ja selvitä talon maalauksen hinta!

Usein kysytyt kysymykset

Kohteitamme ennen ja jälkeen

Näin homma etenee, kun tilaat peltikaton maalauksen Värisetiltä?

  1. Peltikaton kartoitus Selvitämme vanhan maalin, katon kunnon ja tarvittavan maalimäärän. Suosittelemme sopivaa maalityyppiä ja menetelmää.
  2. Tarjous samalla käynnillä Saat kiinteähintaisen tarjouksen samalla kartoituskäynnillä.
  3. Mustaa valkoiselle Teemme kirjallisen sopimuksen ja sovimme yhdessä alustavat aikataulut.
  4. Maalarit ja tarvikkeet saapuvat Maalarit tulevat tarvikkeineen paikalle tarkemmin sovittuna ajankohtana.
  5. Valmistelut Ennen kuin aloitamme maalaustyön teemme tarvittavat suojaukset. Jos työmaalla tarvitaan nostinta, tuomme sen pihallesi.
  6. Huolelliset pohjatyöt Pesemme vanhan katon huolellisesti painepesurilla ja peltikaton pesuaineella. Paikkaamme mahdolliset reiät, poistamme ruosteen ja hilseilevän maalin koneellisesti teräsharjaamalla. Paljaat metallikohdat maalaamme ruosteenestopohjamaalilla. Uuden talon maalaamattoman peltikaton pesemme perusteellisesti painepesurilla ja peltikaton pesuaineella.
  7. Maalarit maalaavat Aloitamme varsinaisen maalaustyön. Teemme pintamaalauksen käsin pensselillä, kohteesta riippuen kerran tai kahdesti. Maalaamattoman peltikaton pintamaalaamme aina kahteen kertaan.
  8. Piha siistiksi Kun saamme työn valmiiksi, siivoamme työmaan huolellisesti ja kuljetamme jätteet pois pihaltasi.
  9. Valmis! Tarkastamme yhdessä kanssasi, että työn jälki on moitteetonta. Teemme lopputarkastuksen josta sinulle jää lopputarkastuspöytäkirja talon huoltohistoriaan. Kaunis ja kestävä maalipinta suojaa taas taloasi vuoden ympäri – seuraavat kymmenen vuotta.

Asiakkaidemme kokemuksia