Tiilikaton pinnoitus hinta

Mietityttääkö tiilikaton maalauksen hinta? Näin arvioit urakan hinnan

Katon maalauksen hinta vaihtelee suuresti eri kattojen välillä. Merkittävin vaikutus hintaan on katon koolla ja katon jyrkkyydellä. Muitakin hintatekijöitä on. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten tiilikaton maalauksen hinta muodostuu.

Paljonko tiilikaton pinnoitus maksaa?

Karkea hintahaarukka normaalikokoisen omakotitalon tiilikaton maalauspinnoitukselle 3000–7000 euroa ja tiilikaton suojauspinnoitukselle 2000–4000 euroa. Hintaan vaikuttavat luonnollisesti katon pinta-ala, mutta myös katon kaltevuus ja se, kuinka helposti katolla voidaan kulkea.

Miten tiilikaton koko ja kaltevuus vaikuttavat pinnoituksen hintaan?

Suurin osa tiilikaton maalauksen hinnasta muodostuu työn osuudesta. Näin ollen suurin tekijä katon käsittelyn hinnassa on katon koko: mitä suurempi katto, sitä enemmän käsiteltävää. Urakkahinnat eivät silti ole aivan suoraa verrannollisia, sillä suuremmissa katoissa neliöhinta on hieman edullisempi. Kokonaishintaan vaikuttaa koon lisäksi myös muita tekijöitä, kuten katon jyrkkyys sekä valittu käsittely.

Kaikista jyrkimmät katot voidaan joutua käsittelemään nostimesta käsin

Katon jyrkkyys eli kaltevuus on toinen keskeinen tekijä katon maalausurakan hinnan muodostuksessa. Katon kaltevuus vaikuttaa siihen, miten sujuvasti katolla päästään työskentelemään. Helpoimmat työskentelyolosuhteet ovat loivalla katolla ja työskentely hidastuu sitä mukaa, mitä jyrkempi ja vaikeakulkuisempi katto on. Kaikista jyrkimmät katot voidaan joutua käsittelemään nostimesta käsin. Se onnistuu kyllä, mutta on hieman työläämpää kuin työskentely katolta käsin ja siksi sillä on myös oma vaikutuksensa työn kokonaishintaan.

Miten tiilikaton pinnoituksen hinta muodostuu?

Tiilikaton pinnoittamisen hinta muodostuu katon koon ja jyrkkyyden lisäksi käsittelyn luonteesta. Tiilikaton pinnoittamiseen löytyy kaksi eri vaihtoehtoa. Ensimmäinen ja edullisempi vaihtoehto on tiilikaton suojakäsittely värittömällä pinnoitteella, esimerkiksi Tikkurilan Kilpi Pro Block -aineella. Väritön pinnoite ei muuta katon ulkonäköä, mutta antaa tehokkaan ja tärkeän suojan kasvustoa, kosteutta ja pakkasrapautumista vastaan. Toinen, jonkin verran kalliimpi vaihtoehto on maalauspinnoite, joka suojan lisäksi antaa tiilikatolle lähes uutta vastaavan ilmeen: maalauspinnoituksen yhteydessä tiilikaton väri voidaan jopa vaihtaa. Molemmat vaihtoehdot antavat katolle erinomaisen suojan. Se, tehdäänkö tiilikatolle väritön suojauspinnoitus vai varsinainen maalauspinnoitus vaikuttaa kuitenkin eniten tiilikaton pinnoituksen urakkahintaan.  Lue lisää tiilikaton suojakäsittelystä ja sen eroista maalauspinnoitukseen artikkelistamme Tiilikaton pesu ja suojakäsittely.

Usein tiilikatolta löytyy rikkinäisiä tiiliä, jotka on syytä vaihtaa uusiin ennen katon pinnoittamista

Muilta osin molempien vaihtoehtojen urakkahinta muodostuu samalla tavalla eli katon koko, katon jyrkkyys ja katon työskentelyolosuhteet huomioiden. Usein tiilikatolta löytyy rikkinäisiä tiiliä, jotka on syytä vaihtaa uusiin ennen katon pinnoittamista. Joskus voi löytyä myös tarvetta aluskatteen paikkaukselle. Kaikki lisätyö vaikuttaa työn lopullisen hintaan, mutta kokonaishinnassa tiilien vaihdolla ja aluskatteen paikkauksella ei yleensä ole merkittävää vaikutusta.

Tarkka urakkahinta selviää arviokäynnillä

Katon maalauksen hinta on usean tekijän summa. Tämän takia me Värisetillä käymme aina paikan päällä kohteessa arvioimassa katon huoltotarpeen ja laskemassa tarkan tarjouksen työstä. Hinnoittelumme perustuu suoraa edellä mainittuihin tekijöihin, jolloin urakkahintamme ovat aina selkeästi perusteltavissa. Laskemme työlle aina kokonaishinnan, joka pitää sisällään kaikki työhön liittyvät kulut eli työt ja materiaalit arvonlisäveroineen.

Mikäli kattosi kunto mietityttää tai haluat meiltä tarjouksen tiilikaton pinnoituksesta, niin pyydä meidät arviokäynnille. Autamme mielellämme. Arviokäynti ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään.

Ps. Talon maalauksen hinnoittelusta voit lukea artikkelistamme Talon maalauksen hinta – näin arviot hinnan.

Ulkopintojen huolto-opas

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.