Talon maalauksen hinta, keltainen puutalo

Talon maalauksen hinta – näin arvioit hinnan

Talon ulkomaalauksen hinta voi vaihdella suuresti eri kohteiden välillä. Värisetin hinnoittelussa kokonaishinnan muodostumiseen vaikuttaa oleellisesti viisi eri tekijää, joten hintaeroa voi näkyä jopa kahden suunnilleen samankokoisen ja saman ikäisen talon maalauksessa. Karkea hintahaitari omakotitalon maalaamiselle onkin 5 000 – 12 000 euroa.

1. Maalattavat neliöt

Talon maalauksen hintaan vaikuttaa kaikista eniten maalattava pinta-ala: mitä suurempi talo, sitä enemmän myös maalattavaa. Pinta-alaa arvioitaessa puhutaan nimenomaan maalattavasta seinäpinta-alasta mukaan lukien räystäät sekä mahdolliset muut maalattavat osat, kuten kaiteet ja aidat. Asuinneliöiden mukaan maalauksen hintaa tai neliöhintaa ei sen sijaan voida laskea.

2. Pohjatöiden määrä

Maalattavien pintojen kunto vaikuttaa merkittävästi maalausurakan hintaan. Pintojen kunto määrää sen, minkälaiset pohjatyöt maalattaviin pintoihin on tehtävä ennen maalausta. Jos vanha maalipinta on edelleen ehjä eikä pinnoissa ole hometta tai muuta pinttynyttä likaa, riittää pohjatöiksi pintojen kuivaharjaus. Jos taas vanha maalipinta on huonosti kiinni alustassaan ja hilseilee, tulee kaikki huonosti kiinni oleva maali poistaa kaapimalla ennen maalaustyön aloittamista. Talon maalauksen neliöhinta on siis hyvin riippuvainen vanhan maalipinnan kunnosta. Home ja pinttynyt lika puolestaan vaativat vesipesun soveltuvaa pesuainetta apuna käyttäen.

Mitä enemmän pohjatöitä, sitä enemmän pintojen valmisteluun kuluu aikaa, mikä näkyy myös maalausurakan hinnassa. Talon maalauksen pohjatöistä voit lukea lisää artikkeleistamme Talon ulkoseinien pesu ennen huoltomaalausta ja Vanhan maalin poisto ulkoseinästä ennen huoltomaalausta.

3. Työskentely-ympäristö ja talon yksityiskohdat

Kolmas talon maalauksen kokonaishintaan vaikuttava tekijä ovat talon erityispiirteet. Erityispiirteillä tarkoitetaan muun muassa tonttia, jolla talo sijaitsee sekä talon julkisivusta löytyviä yksityiskohtia. Se, miten talon ympärillä päästään työskentelemään ja kuinka paljon joudutaan esimerkiksi tekemään rajaus- ja suojaustöitä vaikuttaa maalausurakan työmäärään ja työn sujuvuuteen.

Kaikki talot saadaan maalattua, mutta oma hintavaikutuksensa haastavavammilla työskentelyolosuhteillä on

Helpoimmat työskentelyolosuhteet ovat tasamaalla, jossa päästään kauttaaltaan työskentelemään telineiltä käsin. Jos talossa on poikkeuksellisen korkeita paikkoja tai se sijaitsee rinteessä niin, ettei telineitä saada hyödynnettyä, käytetään apuna henkilönostinta. Joskus on tilanteita, joissa alumiinitelineiden kasaaminen on mahdotonta eikä tontille päästä myöskään henkilönostimella. Tällöin voidaan rakentaa talon ja tontin muotoja mukailevat väliaikaiset maalaustelineet. Kaikki talot saadaan kyllä maalattua tontista, ympäristöstä tai muista erityispiirteistä riippumatta, mutta oma hintavaikutuksensa haastavammilla työskentelyolosuhteilla on.

4. Yksi vai kaksi maalipintaa

Maalipintojen määrä eli se, maalataanko talo yhteen vai kahteen kertaan vaikuttaa myös keskeisesti talon maalauksen hintaan. Jos kyseessä on huoltomaalaus, riittää tavallisesti yksi maalipinta. Jos puolestaan on kyse uuden talon ensimaalauksesta tai halutaan vaihtaa talon väriä, tulee maalaus tehdä kahteen kertaan riittävän peittävyyden ja suojan aikaansaamiseksi. Suurin osa maalausurakan hinnasta muodostuu työn osuudesta, joten kahteen kertaan maalaus lisää näin myös maalausurakan hintaa.

5. Valittu maali

Talon maalaukseen valittu maali vaikuttaa myös jonkin verran maalausurakan hintaan. Suurin merkitys on sillä, maalataanko vesiohenteisella maalilla vai öljymaalilla. Öljymaalit ja erityisesti perinneöljymaalit ovat hieman suuritöisempiä maalata kuin vesiohenteiset maalit, mikä näkyy hieman korkeampana urakkahintana. Maalien ostohinnoissa voi myös olla jonkin verran eroja, mutta erot jäävät yleensä melko pieneksi eikä niillä usein ole suurta merkitystä kokonaishintaa tarkasteltaessa. Lue lisää ulkomaalin valinnasta artikkelistamme.

Paljonko talon maalaus maksaa?

Talon maalauksen hinta on usean tekijän summa. Karkea hintahaarukka normaalikokoisen omakotitalon ulkoverhouksen maalaukselle on 5 000 – 12 000 euroa. Me Värisetillä käymme paikan päällä kohteessa arvioimassa maalaustarpeen ja laskemassa tarkan tarjouksen maalausurakasta.

Hinnoittelumme perustuu suoraa edellä mainittuihin tekijöihin, jolloin urakkahintamme ovat aina selkeästi perusteltavissa. Laskemme työlle aina kokonaishinnan, joka pitää sisällään kaikki urakkaan liittyvät kulut eli työt ja materiaalit arvonlisäveroineen. Sovittuun hintaan ei vaikuta esimerkiksi sään aiheuttamat viivästykset ja työllämme on luonnollisesti takuu.

Mikäli talon maalaus mietityttää tai haluat meiltä tarjouksen maalausurakasta, niin pyydä meidät arviokäynnille. Autamme mielellämme. Arviokäynti ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään.

Ulkopintojen huolto-opas

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.