Paluu näyttämökuntoon: As Oy Näyttämön ulkoverhouksen maalaus ja tiilikaton huolto

Vantaan Jokiniemessä sijaitsevan taloyhtiön ulkopinnat laitettiin kertaheitolla edustuskuntoon kesällä 2021. Kahdeksan paritalon, yhden erillistalon sekä kahden ulkorakennuksen ulkoverhoukset maalattiin alkuperäiseen loistoonsa sekä tiilikatot huollettiin kuntoon.

Taloyhtiön nimi, As Oy Näyttämö, vihjaa sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta teatterista: naapurissa 1920-luvun alussa rakennettu suuri navettarakennus toimii tätä nykyä harrastelijateatteri Vantaan Näyttämöyhdistys ry:n tilana.

Pintojen ensimmäinen näytös ohi

Vuonna 2008 valmistuneen taloyhtiön ulkopinnat olivat ammattilaisen käsittelyn tarpeessa – ulkoverhous ja tiilikatto olivat valmiita toiseen näytökseen. Yhtiön julkisivut sekä tiilikatto päätettiin käsitellä, ja urakan toteuttajaksi tuli Väriset Oy.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla – seinät ja katto kuntoon saman kesän aikana

Taloyhtiön ulkoverhouksen maalaus sekä tiilikaton pinnoitus tehtiin molemmat kesän 2021 aikana. Asukkaiden näkökulmasta urakoiden toteuttaminen samana kesänä tarkoittaa, että hommat ja häiriöt ovat nopeammin ohi.

Ulkoverhouksen maaliksi valikoitui Värisetin suosituksesta Tikkurilan Ultra Classic sen peittävyyden ja erinomaisen säänsuojan vuoksi. Ulkoverhouksen väri pysyi alkuperäisenä. Vaikka väri ei vaihdu, tuo uusi maalipinta talon ilmeeseen ryhtiä. Tärkeimpänä tehtävänä uudella maalipinnalla on tuoda ulkoverhoukselle suojaa sään aiheuttamilta rasituksilta.

– Ultra Classic jättää tasaisen jäljen ja on erityisen peittävä, kertoo Värisetin työnjohtaja Eemeli Niemelä.

Pinnoitteiltaan kuluneet kattotiilet tarvitsivat uutta suojaa. Tiilikaton käsittelyssä käytettiin Tikkurilan Kilpi Pro Blockia, joka on väritön vesiohenteinen tiilikaton suoja-aine. Värittömänä se sopii kohteisiin, joissa tiilikaton väriä ei haluta vaihtaa.

– Kilpi Pro Block on helppo ja siisti käyttää. Tiilikaton huoltaminen pidentää tiilikaton käyttöikää huomattavasti.

Huoltaminen kannattaa

Puujulkisivun ja tiilikaton huolto kannattaa paitsi ulkonäön myös suojan, ekologisuuden ja talouden kannalta. Kun pinnat ovat kunnossa, rakenteita ei tarvitse uusia ja näin säästytään kalliilta remonteilta.

Etenkin vesikatteen tärkeys kodille unohtuu herkästi. Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa katon käsittely ja kunnossapito on ehdottoman tärkeää – onhan katto kuin kodin hattu.

Kattotiilien kunto kannattaakin tarkistaa keväisin ja syksyisin. Rikkinäiset tiilet tulee vaihtaa ehjiin pikimmiten. Huokoinen tiili on altis pakkasrapautumiselle, joten kuluneen pinnoitteen uusiminen suojaa kattoa kosteudelta.

Hyvää jälkeä

As Oy Näyttämön puheenjohtaja Jukka Rahikainen kertoo yhtiön olevan urakkaan tyytyväinen.

– Koko urakka meni aikataulussa läpi.

Taloyhtiön pinnat ovatkin nyt valmiina näyttämölle.

Mikäli taloyhtiösi kaipaa uutta pintaa, teemme ulkoverhouksen maalaukset sekä tiilikaton pinnoitukset ja puhdistukset miellämme puolestasi kymmenen vuoden kokemuksella. Varaamalla maksuttoman arviokäynnin Väriset-asiantuntija tarkistaa kotisi ulkopintojen kunnon, suosittelee sopivaa ratkaisua ja laskee sinulle tarjouksen työstä. Arviokäynti on aina maksuton eikä se sido sinua mihinkään.

Ulkopintojen huolto-opas

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.