Tiilikaton puhdistus, Janakkala

Tiilikaton puhdistus on nopea ja edullinen tapa huoltaa talosi tiilikatto. Väriset puhdistaa tiilikatot myös paikkakunnalla Janakkala.

Ammattilaisen tekemä tiilikaton puhdistus on nopea ja edullinen tapa huoltaa talosi tiilikatto. Puhdistus saa tiilikaton näyttämään upealta ja suojaa sitä tehokkaasti kosteudelta ja pakkasvaurioilta.

Tiilikatolla tulee aina olla ehjä pinnoite, jotta tiilet pysyvät suojassa kosteudelta ja pakkasrapautumiselta. Pinnoitteesta huolimatta katolle voi kertyä puista putoavia lehtiä, oksia ja muuta roskaa, jotka edesauttavat kosteuden kertymistä tiilien pinnalle ja nopeuttavat siten pinnoitteen kulumista. Pinnoitteen kuluminen altistaa katon sammalkasvustolle ja lisääntyvälle kosteudelle, mikä voi ennen pitkää johtaa pakkasvaurioihin.

Tiilikattoa onkin syytä huoltaa säännöllisesti myös pinnoitusten välissä. Huoltotoimenpiteeksi soveltuu katon mekaaninen puhdistus, rikkinäisten tiilien vaihto ja kasvustontorjunta-aineen levitys. Kattoa ei kannata pestä painepesurilla, ellei kattoa pinnoiteta pesun jälkeen, sillä painepesuri kuluttaa pinnoitetta. Mekaaninen puhdistus ja tehokas kasvustontorjunta-aine riittävät hyvin välihuolloksi.

Milloin tiilikatto on syytä puhdistaa ja huoltaa?

Tiilikaton puhdistus on ajankohtaista, jos katolla on ehjä ja riittävä pinnoite, mutta katolle on kertynyt irtoroskia, likaa tai vähäinen määrä sammalta.

Huolto-opas 2024

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Asiakkaidemme kokemuksia