Kirsikka Simberg kirjoittaa kesämökkinsä maalausprojektista: ”Kannatti ulkoistaa”

Hurmaava kesämökki sai päivitetyn ja raikkaan ilmeen, kun maalasimme kesällä 2022 styilisti, kirjoittaja ja podcast-juontaja Kirsikka Simbergin kauniin kesäpaikan. Kirsikka kirjoittaa kokemuksestaan näin:

”Tänä kesänä maalattiin kesämökki

Meillä on muutamia isoja rakennus- ja kunnostushaaveita kesämökille. Tällä listalla oli pitkään myös talon maalaaminen ja koska maalaaminen on talon kunnon kannalta myös oikeasti tärkeää, se oli myös listalta ensimmäinen toteutettava.

Olin maalaustoimeksiannon kanssa vähän myöhässä ja aloin etsimään maalareita vasta loppukeväällä, peläten, ettei ikinä löydettäisi tekijää, joka ehtisi homman hoitaa. Kinkkiseksi projektin teki myös se, että halusimme itse viettää kesällä mahdollisimman paljon aikaa mökillä, mikä tarkoitti sitä, ettei projektia voisi venyttää hirveästi.

Sain Värisetiltä tarjouksen työstä ja olin iloisesti yllättynyt siitä, työ olisi mahdollista tehdä meidän toiveaikataulussa.

Kaikki sujui aikataulussa, maalarit – – olivat supertaitavia ja ystävällisiä, koko tiimi venyi ja jousti meidän toiveiden mukaan

Tää postaus on nyt iso kiitos ja positiivinen arvio, koska olin niin tyytyväinen siihen, että löydettiin niin kivat ja hyvät tekijät. Kaikki sujui aikataulussa, maalarit – joita tuli paikalle kaksi, jotta työ saatiin nopeasti tehtyä – olivat supertaitavia ja ystävällisiä, koko tiimi venyi ja jousti meidän toiveiden mukaan ja työ saatiin lopulta suoritettua yhdessä viikossa. Se oli ihanaa, koska meille pitkä loma mökillä oli tärkeä ja tämän urakan sujumisesta riippuvainen asia.

Projekti pähkinänkuoressa

Talomme on noin 80 nelimömetriä, kahdessa kerroksessa. Vanha maali oli huonossa kunnossa, hilseili ja oli paikoin tosi likainen. Talo pestiin homeentappajalla ja hilseilevä maali raaputeltiin pois.

Virtasen edustaja kävi katsomassa taloa ja arvioi puolestamme kaiken tarvittavan maalimenekistä projektin kestoon.

Maalina käytettiin Virtasen Aimo-maalia, joka on öljypohjainen ja kotimainen tuote. Aimo sopii hyvin saariston haastaviin sääolosuhteisiin, oli Väriset-tiimille tuttu tuote ja olen kuullut sen kestävyydestä ja muista ominaisuuksista paljon kehuja.

Maalin sävy ei vaihtunut paljon, mutta talo pohjamaalattiin silti. Maalia meni arvioitua enemmän, sillä talon kuivahtanut ja karkea lauta imi maalia kuin sieni. Maalarit kuitenkin huomasivat menekin muutoksen ripeästi ja maalia ehdittiin hakemaan lisää täydentämään määrää, joka maalikaupassa oltiin arvioitu talon koon perusteella.

Työn aikataulussa pysymiseen voi vaikuttaa sää, sillä kaatosateessa työtä ei voi tehdä. Se kannattaa ottaa huomioon projektia suunnitellessa.

Jos kahdelta kokeneelta maalarilta meni työhön viikko, olisi meiltä mennyt ainakin tuplat siitä ajasta. Nyt saatiin viettää se aika perheenä yhdessä ja lopputuloksesta tuli täydellinen.

Jos joku miettii talon maalausta, suosittelen Värisettiä työhön lämmöllä. (Ja huom, mun ei tarttis, vaikka sain alennusta!)  Yrityksellä on vankka kokemus maalaustöistä, hinta, tarvittava aika ja materiaalit osattiin arvioida etukäteen ja kaikissa arvioissa pysyttiin. Talon maalaaminen on suht arvokasta, joten oli tosi mukavaa, kun pystyi luottamaan työn tekijöihin.

Lisäksi oli ihanaa, että maalarit olivat niin järkeviä ja mukavia. Se on tosi kiva asia, kun kuitenkin ton kaltaisissa hommissa, työn tekijät liikkuvat siellä omassa kodissa / kesämökissä.

Vertailujeni pohjalta voin myös todeta, että hinta oli linjassa muiden tekijöiden kanssa.

Me oltiin alunperin harkittu, että maalaisimme talon itse, ja täytyy myöntää, että oon ihan valtavan onnellinen, ettei meidän tarvinnut tehdä sitä. Jos kahdelta kokeneelta maalarilta meni työhön viikko, olisi meiltä mennyt ainakin tuplat siitä ajasta. Nyt saatiin viettää se aika perheenä yhdessä ja lopputuloksesta tuli täydellinen.”

Kuvat ja teksti: Kirsikka Simberg

Mikäli kesäpaikkasi tai kotisi kaipaa uutta maalipintaa, teemme työn miellämme puolestasi kymmenen vuoden kokemuksella. Varaamalla maksuttoman arviokäynnin Väriset-asiantuntija tarkistaa kotisi ulkopintojen kunnon, suosittelee sopivaa ratkaisua ja laskee sinulle tarjouksen työstä. Arviokäynti on aina maksuton eikä se sido sinua mihinkään.

Ulkopintojen huolto-opas

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.