Ulkoverhouksen maalaus Vantaalla – “Kokonaisuus ylitti odotukset!”

Riikka Holmsten ja Jukka Leppänen teettivät Väriset Oy:llä julkisivunmaalauksen Vantaalla sijaitsevaan paritaloasuntoonsa. Myös paritalon toinen puolikas käsiteltiin samalla kertaa. Maalaus sujui ammattilaisten käsissä hyvin, eikä pariskunnan tarvinnut uhrata kesäpäiviään maalausurakkaan.

Isku Interiorin asiakkuuspäällikkönä työskentelevä Riikka ja kansainvälisen IT-yrityksen myyntijohtajana työskentelevä Jukka asuvat vuonna 2005 valmistuneessa paritaloasunnossa Vantaalla.

– Me ostimme tämän aikoinaan ihan uutena. Ulkoverhoukselle ei ollut tehty mitään kuluneiden vuosien aikana, joten oli tiedossa, että tällainen remontti on tulossa, Riikka ja Jukka kertovat.

“Kannattaa miettiä, miten isosta hommasta oikeasti on kyse”

Riikan ja Jukan oli alun perin tarkoitus maalata talo itse. Pariskunta elää kuitenkin kiireistä arkea ja arvostaa vapaa-aikaansa, joten he kartoittivat myös vaihtoehtoja remontin ulkoistamiselle.

– Ykkösvaihtoehtona oli, että maalataan talo itse, Riikka ja Jukka toteavat.

– Kannattaa kuitenkin miettiä, miten isosta hommasta oikeasti on kyse. Ei se ole vain sitä, että maali laitetaan pintaan, Riikka vinkkaa muille talon maalausta pohtiville.

Kun Vantaan Jumbon esittelypisteeltä löytynyt Väriset teki kotiin kartoituskäynnin ja laski pariskunnalle tarjouksen, ei valintaa itse tekemisen ja ulkoistamisen välillä tarvinnut kauaa miettiä.

– Hintalappu ei ollut paha, ja naapuritkin innostuivat ideasta ulkoistaa maalausurakka, Riikka kertoo.

– Aika paljon aikaa menee, jos itse lähtee tekemään. Kaikki se vaiva, että hankit telineet, maalit ja muut tarvikkeet – siihen nähden hinta ei ollut paha, Jukka toteaa.

“Ei mitään moitteen sijaa”

Riikan ja Jukan mukaan ulkoverhouksen maalaus sujui alusta loppuun saakka hyvin. Asukkaat luottivat ammattilaisiin niin maalauksen suunnittelussa kuin toteutuksessakin – ja lopputulos oli sen mukainen.

– He katsoivat, mitä pitää tehdä ja etenivät omatoimisesti, huolellisesti ja järjestelmällisesti. He pesivät räystäät, harjasivat talon ja maalasivat talon sekä räystäiden aluslaudoituksen.

– He suojasivat kaiken tosi hyvin. Ei suojattu pelkästään sokkelia, vaan ihan pihakasvit ja muut, pariskunta muistelee tyytyväisenä.

Uusi maalipinta kestää jälleen ja edessä on monta huoletonta vuotta maalatun talon kanssa. Lopputulokseen tyytyväiset asukkaat suosittelevat Väriset Oy:n palveluita mielellään myös muille talo maalausta pohtiville.

– Ehdottomasti suosittelisimme! Kaikki meni sovitusti ja maalaus eteni odotettua nopeammin. Lisäksi tässä tuetaan myös kotimaista tekemistä, mikä on iso asia!

Ulkopintojen huolto-opas

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.