Väriset luo työtä nuorille ja kannustaa rohkeuteen

Tänä kesänä Väriset työllistää noin 200 kausityöntekijää. Heistä suurin osa on nuoria korkeakouluopiskelijoita, joille työn tarjoaminen on läpi yrityksemme historian ollut tärkeä voimavara sekä kulmakivi. Väriset Oy on sitoutunut luomaan työtä ja näyttämään esimerkkiä rohkeudesta. 

“Olin itsekin vielä nuori opiskelija, kun aloitimme yritystoimintaa”, kertoo Jeremias Peltokorpi, joka vuonna 2012 perusti veljensä Konsta Peltokorven kanssa Väriset Oy:n. Tätä ennen he olivat jo vuosia maalanneet toiminimiyrittäjinä kesäisin taloja. Tänä päivänä Jeremias Peltokorpi on yrityksemme hallituksen puheenjohtaja.

”Tuntui hienolta ja merkitykselliseltä, kun pystyi palkkaamaan muitakin nuoria töihin. Olen kuitenkin aina ajatellut asiaa enemmän niin, että olemme valtavan etuoikeutetussa asemassa jokaisessa tapauksessa, kun ihminen valitsee tulla meille töihin. Ajattelen niin, että yrityksen tulee jokaisena päivänä olla sen luottamuksen arvoinen, jotta sen valinnan voisi tehdä aina uudestaan.”

– – olemme valtavan etuoikeutetussa asemassa jokaisessa tapauksessa, kun ihminen valitsee tulla meille töihin

Urapolkuja vihreissä väreissä

Nuorten työllistäminen on meille sydämen asia. Läpi historiamme meillä on ulkomaalauskausina työskennellyt eri alojen opiskelijoita, jotka usein palaavat joka kesä maalaamaan, kunnes ovet oman opiskelualan töihin avautuvat. Osa jää Värisetin porukkaan pysyvästi.

“Meille erityisesti nuorten opiskelijoiden ja työuransa alkuvaiheessa olevien työntekijöiden saaminen töihin on ollut aina ensisijainen vaihtoehto”, Peltokorpi kertoo.

“Käytännössä koko yrityksemme avainhenkilöstö koostuu sellaisista ihmisistä, jotka ovat aloittaneet meillä kesätöissä joko maalarina tai muissa tehtävissä ja päättäneet jatkaa meillä myös opintojen valmistuttua. Uskon, että siitä syystä myös asiakkaat saavat meiltä parempaa vastinetta rahalle.”

Kannustamme toisiamme rohkeuteen

Yrityksemme toimintaperiaatteisiin kuuluu rohkeuden vaaliminen. Olemme valmiita ottamaan riskejä ja kokeilemaan uusia asioita, jotta voimme kasvaa ja kehittyä: rohkeus ja innovatiivisuus ovat avain uuden luomiseen ja kehittymiseen. Kannustamme myös muita yrityksiä olemaan rohkeita, sillä vain uskaltamalla voi saavuttaa hienoja asioita.

“Värisetin toiminta nojaa vahvasti yhteisiin arvoihin ja kulttuuriin. Yhtenä arvona meillä on rohkeus, joka tarkoittaa sitä, että kannustamme toisiamme rohkeuteen niin päivittäisessä toiminnassa kuin isoissakin päätöksissä”, Peltokorpi sanoo.

Juuri nyt on aika rohkeille päätöksille

Nuorten kesätyöttömyys on tänä vuonna poikkeuksellisen korkealla. Päätimme reagoida tähän rohkeasti omien vahvuuksiemme kautta. Vastauksemme on tarjota juhannukseen mennessä meiltä talon maalauksen tai tiilikaton huollon tilanneille elinikäinen katon huoltosopimus täysin ilmaiseksi. Näin voimme tuoda asiakkaillemme huolettomuutta ja pystymme luomaan nuorille töitä nyt kun sitä eniten tarvitaan.

“Tällaisena aikana olisi huomattavasti helpompaa ja turvallisempaa pelata varman päälle ja esimerkiksi supistaa tuotantoa vastaamaan markkinoilla olevaa kysyntää, mutta minusta juuri nyt on se hetki, jolloin erityisesti kaivataan jokaiselta yritykseltä rohkeita päätöksiä”, kertoo Peltokorpi.

Uskomme, että yhdessä voimme saavuttaa enemmän ja luoda positiivisia muutoksia niin yrityksessämme kuin yhteiskunnassammekin. Tähän haluamme kannustaa: ei vain puhuta rohkeudesta, vaan eletään sitä päivittäin.

Ulkopintojen huolto-opas

Lue lisää talon maalauksesta ja katon pinnoituksesta – lataa maksuton opas!

Milloin on aika maalata talon ulkoverhous? Miten välttyä yllätyksiltä? Miten varmistaa viimeistelty ja laadukas lopputulos?

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen maksuttomasta Ulkopintojen huolto-oppaasta.