Onko omakotitalon maalaus tullut ajankohtaiseksi? Suunnitteletko tekeväsi työn itse? Talon maalaus ei ole projekteista pienimmästä päästä, ja työhön saa uppoamaan aikaa ja rahaa – omakotitalon maalauksen hinta muodostuu monista eri tekijöistä. Jotta työsi lopputulos olisi paras mahdollinen muttei kukkaroasi pahimmalla tavalla kurittava, kirjoitimme siitä, missä voit hieman pihistää ja missä kannattaa ehdottomasti panostaa.
Mistä omakotitalon maalauksen hinta ja työmäärä muodostuu?
Kahden äkkiseltään samalta näyttävän omakotitalon ulkomaalausprojekti voikin loppujen lopuksi olla hyvin erilainen. Projektin työmäärään ja hintaan vaikuttavat erityisesti maalattavien neliöiden määrä, pohjatöiden määrä, työskentely-ympäristö, talon yksityiskohdat, tarvittavien maalipintojen määrä sekä valitun maalin tyyppi. Lue lisää aiheesta tästä artikkelistamme.
Näissä voit säästää
Kaikkea ei tarvitse ostaa omaksi. Lainaamalla tai vuokraamalla maalaustyössä tarvittavaa välineistöä kukkarosi lisäksi kiittää luonto.
Lainaamalla tai vuokraamalla maalaustyössä tarvittavaa välineistöä kukkarosi lisäksi kiittää luonto.
Turvalliset telineet vuokraamalla
Monien talojen ulkomaalaus vaatii jonkin sortin telineet. Oikein ja turvallisesti käytettynä telineet tekevät maalaustyöstä sujuvaa. Telineitä kuitenkaan harvan kannattaa hankkia omaksi. Muistathan tutustua huolella telineiden pystytys- ja turvallisuusohjeisiin – turvallisuus on asia, josta ei koskaan tule tinkiä!
Naapurilta perityt välineet
Maalasiko naapurisi tai tuttusi hiljattain kotinsa tai mökkinsä? Oikein huollettuna ja säilytettynä esimerkiksi laadukkaat pensselit pysyvät käyttökelpoisina, ja niillä maalaa toisenkin talon. Huonoksi menneellä ja alun perinkin heikkolaatuisilla pensselillä ei kuitenkaan kannata alkaa työhön, sillä siinä kärsivät työn jälki sekä ilo.
Peittävällä maalilla säästöä
Pitkässä juoksussa säästät myös vaihtamalla kuullotteen peittävään maaliin. Kuullotettujen ulkoseinien huoltoväli on yleensä noin 5 vuotta, kun taas peittomaalilla käsiteltyjen seinien huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi noin kymmenen vuoden välein.
Panosta näihin
Tietyissä asioissa ei kannata oikoa tai tinkiä.
Laadukas maali, huolettomat vuodet
Satsaa laadukkaaseen, juuri sinun taloosi sopivaan maaliin. Väärin valittu maalityyppi saattaa näkyä jo seuraavana kesänä hilseilevänä pintana. Mönkään mennyt maalivalinta voi näkyä kukkarossasi, jos pinta työ joudutaan uusimaan ennen aikojaan. Lue tästä artikkelistamme vinkit oikean maalin valintaan.
Hyvä suti, hyvä jälki!
Laadukkailla pensseleillä ja teloilla työ sujuu huomattavasti mukavammin, ja työn jälkikin on siistiä. Vakaa maalauskäsi tekee rajauksiakin ilman teippauksia, kun näpeissä on hyvä pensseli. Muista huoltaa ja säilyttää työvälineet asianmukaisesti, jolloin ne palvelevat pidempään.
Vakaa maalauskäsi tekee rajauksiakin ilman teippauksia, kun näpeissä on hyvä pensseli.
Evästä olla pitää
Panostaa kannattaa tietenkin myös hyviin eväisiin. Teitpä työn sitten itse tai talkoomeiningillä, hyvillä eväillä työ sujuu sutjakkaasi. On tärkeää muistaa myös juoda tarpeeksi nesteitä – etenkin kesäkuumalla veden ja suolojen nauttimista ei tule unohtaa.
Vapaa-aika on arvokasta
Joskus rahan sijasta kannattaa panostaa omaan aikaan. Mikäli haluat säästää omaa aikaasi ja vaivaasi, kannattaa työ tilata ammattilaiselta! Siinäkin voit säästää – tekemällä mittaukset itse saat työn halvemmalla. Katso lisää tarjoustyökalumme sivulta!
Mikäli omakotitalon maalaus on ajankohtainen ja haluat ensi kesänä viettää aikaa muualla kuin pensselin varressa, teemme työn mielellämme puolestasi! Kutsu meidät maksuttomalle arviokäynnille: tarkastamme kotisi ulkopintojen kunnon, suosittelemme tarvittavia toimenpiteitä ja annamme sinulle tarjouksen. Arviokäynti ei luonnollisesti sido sinua mihinkään.
Lue myös:
Omakotitalon maalaus ruiskulla vai pensselillä – ammattilaisen vinkit ulkomaalarille
Talon ulkomaalaus ja maalin valinta
Talon ulkomaalaus: 5 yleisintä sudenkuoppaa – ja kuinka ne vältetään